Avto > Na Štrom
3183 ogledov

Pozabite crosslanda, vrača se frontera!

Opel frontera
1/8
Opel
Opel je predstavil podobo povsem novega modela z znanim imenom. Frontera je kompaktni družinski SUV, ki bo šel na bencin ali elektriko.

Opel je objavil fotografije serijskega modela frontera. Z njim bodo nadomestili crosslanda. Frontera je seveda zelo znano ime, v devetdesetih in nato še na začetku novega stoletja ga je nosil kleni Oplov terenec, ki se ni ustrašil neasfaltiranih poti. 

Opel frontera | Avtor: Opel Opel

Verjetno z novo frontero lastniki sicer ne bodo trasirali novih stez, saj bo gnana samo na dve kolesi. Šlo bo za ožjega sorodnika citroëna C-3 aircross, ki bo predstavljen čez nekaj mesecev. Tudi frontera bo postavljena na Smart Car platformo, katere poglavitni cilj je cenovna dostopnost. Frontera bo s 4,4 metra sicer nekoliko večja od crosslanda in bo že nekoliko silila v razred večjega opel grandlanda, prav tako so želeli z robustno obliko poudariti njen bolj avanturistični pristop. 

Opel frontera | Avtor: Opel Opel

Povsem nova je notranjost s čistimi oblikami in dvema 10-palčnima zaslonoma. Fizičnih gumbov bo malo. Poudarek bo na kakovsti in udobju sedežev. Prtljažnik bo sprejel med 460 in 1.600 litrov prtljage, streho bo mogoče obložiti z do 200 kg. 

Za pogon bosta po pričakovanjih na voljo bencinska opcija s kombinacijo mehkega hibrida, poleg nje pa v skladu s Stellantisovo filozofijo še povsem baterijski model. 

Opel frontera | Avtor: Opel Opel
Opel frontera | Avtor: Opel Opel
Opel frontera | Avtor: Opel Opel

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice