Avto > Na Štrom
2582 ogledov

Vsi Oplovi modeli bodo leta 2024 električni

Ople Corsa e Anže Petkovšek Opel Corsa e
Prihodnje leto bo Opel ponudil zadnje neelektrične modele izključno na elektriko.

Šef Opla Florian Huettl je ob začetku kongresa Automobilwoche v Berlinu napovedal nadaljnji pospešek elektrifikacije. Od leta 2024 bo v vsaki seriji vsaj en električni avtomobil, je dejal Huettl.

"S povsem električnima naslednikoma crosslanda in grandlanda dopolnjujemo našo elektrificirano ponudbo," besede Huettla navaja Automobilwoche. Nemški proizvajalec avtomobilov bo s tem zapolnil še zadnji električni vrzeli v svoji modelski ponudbi.

Opel naj bi bil med prvimi proizvajalci vozil, ki bo prodajal le električna vozila. To bi se moralo zgoditi leta 2028. "Leto 2028 je naš cilj za popoln konec proizvodnje motorjev z notranjim zgorevanjem," je dejal Huettl.

Opel Astra | Avtor: Anže Petkovšek Priključni hibrid Opel Astra. Anže Petkovšek

Večji tržni delež v e-sektorju

"Do zdaj smo v tem letu 2023 na celotnem trgu dosegli okoli 14 odstotkov, v čistem električnem sektorju pa 30-odstotno povečanje. Zato vidimo to spremembo kot priložnost za nas," pravi in dodaja, da je cilj CO2-nevtralna mobilnost, ki si jo ljudje lahko privoščijo. Huettl je pred 250 udeleženci strokovnega kongresa dejal: "Leta 2024 ne bomo praznovali le pomembne obletnice podjetja. Prav tako navdušujoče prikazujemo, kako uspešno Opel obvladuje preobrazbo v avtomobilski industriji."

Opel bo naslednje leto praznoval 125. rojstni dan. Podjetje je bilo ustanovljeno v Rüsselsheimu leta 1862, vendar je Opel kot proizvajalec avtomobilov dejaven od leta 1899. Od začetka leta 2021 je Opel del novoustanovljene skupine Stellantis, ki vključuje 14 blagovnih znamk po vsem svetu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Zoran
    StarMačk 11:17 24.november 2023.

    Spoštovani novinar, pri zapisu v slovenskem jeziku obstaja kar nekaj razlike v pojmovanju, če zapišemo, vsi Oplovi modeli bodo leta 2024 električni ali pa vsi Oplovi modeli bodo leta 2024 imeli tudi svojo električno različico. Torej vprašajte se kateri zapis ...prikaži več bolj ustreza celotni vsebini vašega članka!?

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 06:59 24.november 2023.

    "Prihodnje leto bo Opel ponudil zadnje neelektrične modele izključno na elektriko" WTF?!!!

  • atamama 06:58 24.november 2023.

    Kaj mislijo to blagovno znamko ukiniti do najavljenega leta?