Pozabite passata, tukaj je VW aero

Foto: Volkswagen Volkswagen ID aero Foto: Volkswagen Volkswagen ID aero Foto: Volkswagen Volkswagen ID aero Foto: Volkswagen Volkswagen ID aero Foto: Volkswagen Volkswagen ID aero
Koncept aero napoveduje novo generacijo električne limuzine iz Volkswagnove družine ID. Imel bo prek 600 kilometrov dosega.
Oglej si celoten članek

Volkswagen ID. aero je že za skoraj serijsko proizvodnjo pripravljena najava elegantne električne limuzine z menedžerskim dosegom. Ko bo dobil uradno ime (številko?) z oznako ID, bo šlo za neposrednega naslednika danes že upokojene passatove limuzine. 

Pri znamki torej še naprej verjamejo v limuzinsko obliko. Ne nazadnje je precej bolj učinkovita od oblike križancev in suvov. Pri Volkswagnu so razkrili, da so uspeli pri konceptu koeficient zračnega upora spustiti na vsega 0,23. 

Foto: Volkswagen Volkswagen ID aero Foto: Volkswagen Volkswagen ID aero

Postavljen je na znano modularno električno platformo MEB, v katero so nagnetli baterijske celice v skupni kapaciteti 77 kWh. Pravijo, da so skupaj z naprednim menedžmentom uporabe energije uspeli doseg z enim polnjenjem podaljšati na 625 kilometrov po WLTP ciklu. Niso pa še povedali, s kako močnim elektromotorjem oziroma elektromotorjema so to dosegli.

Vsebuje precej oblikovnih lastnosti, ki omogočajo enostavno povezavo z ostalimi že serijskimi člani družine ID. Notranjost za zdaj ostaja še zakrita.

Avto Poglejte nov Volkswagnov zaslon

Volkswagen v spremnem besedilu veliko pozornosti namenja kitajskemu trgu, ki mu bo limuzina primarno namenjena. To ni naključje, saj je na Kitajskem ljubezen do limuzinskih različic še vedno največje. Limuzino pa bodo kasneje prodajali po vsem svetu. Za evropski trg bodo avto izdelovali v nemški tovarni Emden. Začetek proizvodnje napovedujejo za leto 2023.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.