Pred poletnimi dopusti grozi pomanjkanje goriva

Foto: Sobotainfo.com
Foto: Sobotainfo.com
Pripravite se na dolgo čakanje pred bencinskimi servisi. Poleti, ko se Evropejci odpravljajo na dopuste, zna goriva tudi zmanjkati.
Oglej si celoten članek

Po besedah vodje Mednarodne agencije za energijo (IEA) se mora Evropa poleti pripraviti na pomanjkanje goriva.

To pravi mehanik Namesto dizla cenejše olje za cvrtje? To pravi mehanik

Bencin, dizel in kerozin – bo ozko grlo goriva prišlo poleti? To se lahko sprašujemo, glede na predvidevanja vodje Mednarodne agencije za energijo (IEA) Fatiha Birola, ki je v intervjuju za nemški Spiegel opozoril na nevarnosti pomanjkanja nafte in plina, kar je povzročila vojna v Ukrajini in mednarodne sankcije Rusiji. Birol je Nemčijo pozval, naj uvede omejitve hitrosti, da bi zmanjšali odvisnost od ruskih energentov.

Foto: Žurnal24 Gorivo

To je razlog Natočila gorivo in pojasnila, zakaj je plačala premalo

"Ko se bo v Evropi in ZDA začela glavna sezona dopustov, se bo povpraševanje po gorivu povečalo. Takrat bi lahko prišlo do pomanjkanja: na primer dizelskega goriva, bencina ali kerozina, zlasti v Evropi," je dejal Birol.

Izpoved bralke Izpoved bralke: Namesto bencina iz polnilne pištole v rezervoar stekala voda

Birol je tudi opozoril, da je trenutna energetska kriza "veliko večja" od naftnih šokov v sedemdesetih letih in da bo trajala dlje. "Takrat je šlo samo za nafto," je za Spiegel povedal Birol. "Zdaj imamo istočasno naftno, plinsko in električno krizo."
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 26

  • 14:24 6. Junij 2022.

    ja pr piz.. rozini a arabcam je pa nafte zmanjkalo ,al kk..zadnje čase se samo o tej ukraini in vojni …

  • 10:38 6. Junij 2022.

    enim se bo svet podrl,če ne bodo šli na dopust .Tretjino dopusta porabite za vožnjo in nastanitev ,nekateri še celo …

  • 08:54 6. Junij 2022.

    elektrike je dovolj, a ne ? kolk kamion porabi na km ? dat vse kaione na vlake. nemci so dal …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.