Predčasno razkrit konkurent BMW X7

Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Benz GLS Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Benz GLS Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Benz GLS Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Benz GLS Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Benz GLS
Mercedes bo na avtomobilskem salonu v New Yorku predstavil veliki SUV. Prve fotografije so že ušle na splet.
Oglej si celoten članek

Kot pričakovano bo GLS "napihnjena" različica modela GLE. Tudi GLS je bil torej deležen modernega Mercedesovega oblikovalskega prijema, s katerim se bodo na trgu spopadli s sedemsedežnim BMW X7. 

Avto Mercedes GLC in njegov novi pogled

Potovalna kabina bo ponudila več prostora kot kdaj koli do zdaj, še posebej v drugi vrsti sedežev. Medosje so razširili za dodatnih šest centimetrov (3,137 metra), kar pomeni dobre tri centimetre več kot pri BMW X7. 

Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Benz GLS

Z novim razredom B Z novim razredom B po nov rekord v prodaji Mercedesov v Sloveniji

Nova platforma omogoča, da je novi GLS bolj zelo napreden. Omenja se napredno zračno vzmetenje, umetno inteligenco (že dobro znani sistem MBUX), omenja se tudi prestižni maybachov model mercedes-maybach na osnovi GLS. Motorna paleta bo pestra. Američani bodo dobili 4,0-litrski V8 motor, za Evropo pa bodo namenili šestvaljni turbodizelski motor z 286 KM in 600 Nm (za različico 350 d) in s 340 KM in 700 Nm (GLS 400 d).

Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Benz GLS

Avto Predstavljen mercedes, ki ga Audi in BMW ne kopirata

Omenja se tudi štirivaljne motorje in plug-in različice. Novi GLS bodo proizvajali v ZDA, kjer proizvajajo tudi mercedes razred C GLE, GLE coupe in aktualni GLS.

Avto Mercedes GLC coupe se je odpeljal naravnost v lepotilni salon

Več bo znanega po uradnem razkritju ta teden.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.