Prednosti, če se boste zaleteli s Hrvatom

Foto: Pixsell
Foto: Pixsell
Z vstopom Hrvaške v EU so slovenski vozniki ob prometni nesreči med obiskom južne sosede bolje zaščiteni.
Oglej si celoten članek

Na Slovenskem zavarovalnem združenju so ob vstopu Hrvaške v evropsko povezavo pojasnili, da se je s 1. julijem tudi na to državo razširil sistem varstva obiskovalcev, ki sicer v preostalih 27 članicah velja že dlje.
Tako lahko po novem slovenski oškodovanci ob prometni nesreči, v katero so udeleženi z voznikom motornega vozila, registriranega in zavarovanega na Hrvaškem, uveljavljajo povračilo škode v Sloveniji pri imenovanem pooblaščencu hrvaške odgovornostne zavarovalnice. 

To pomeni, da če slovenski oškodovanec ob prometni nesreči ne bi pridobil podatkov o zavarovanju vozila s hrvaško registrsko oznako (če sta udeleženca pomanjkljivo izpolnila evropsko poročilo ali pa ga sploh nista, ker je na kraj prometne nesreče prišla policija), o zavarovanju hrvaškega vozila poizve prek Slovenskega zavarovalnega združenja.

Tam lahko najde tudi podatek o imenu in naslovu pooblaščenca hrvaške odgovornostne zavarovalnice v Sloveniji, pri katerem bo lahko vložil odškodninski zahtevek ter opravil druge postopke glede ocene škode in njene povrnitve. Pooblaščenci postopek obravnavajo v slovenskem jeziku in imajo vsa potrebna pooblastila za zastopanje tuje odgovornostne zavarovalnice glede poravnave škode.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:47 2. Julij 2013.

    Zelo koristno!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.