Predstavili gume, ki primejo tudi na ledu

Zimske pnevmatike na snegu zagotavljajo varno vožnjo, ne pa tudi na ledu. Nova tehnologija, ki jo je predstavil Nokian bo to spremenila.
Oglej si celoten članek

Na ledenih Skandinavskih cestah vozniki uporabljajo zimske gume z žebljički, ki so v večini drugih držav prepovedane. Finski gumar Nokian je našel rešitev in predstavil pnevmatike, ki so hibrid med klasično zimsko pnevmatiko in pnevmatiko z žebljički.

V normalnih pogojih na cesti se njihova pnevmatika obanša kot standardna guma, na zaledeneli cesti pa lahko voznik s pomočjo stikala aktivira izvlečljive žebljičke, ki pogledajo iz pnevmatike. Nova tehnologija je trenutno še v razvojni fazi, a jo Finci nameravajo kupcem ponuditi v naslednjih petih letih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.