Prehlajeni vozniki nevarni

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kar 2.500 nesreč na teden naj bi v Veliki Britaniji povzročili prehlajeni vozniki, je pokazala raziskava. Strokovnjaki za varno vožnjo prehlajenim voznikom svetujejo, naj ne sedejo za volan.
Oglej si celoten članek

Vzrok nesrečam je kihanje. Voznik ob kihanju prevozi razdaljo 20 metrov z zaprtimi očmi. Osebe, ki so resno prehlajene ne bi smele voziti avtomobilov so si skupni britanski strokovnjaki za prometno varnost. Poleg kihanja je nevaren za vožnjo tudi kašelj in tudi iskanje papirnatih robčkov po predalih.

Raziskava je pokazala celo ,da je moč močan prehlad primerjati z vožnjo pod vplivom alkohola. Voznikov reakcijski čas se podaljša, prehlajeni vozniki pogosteje zavirajo na polno, kar povečuje možnost trčenj, še poroča Daily mail.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.