Premijska znamka čez tri leta le še 100-odstotno električnimi vozili

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
"Avtomobilska industrija se sooča s tako obsežnimi in hitrimi spremembami, kakršnim še nismo bili priča," sporočajo iz premijske francoske znamke vozil DS Automobiles, kjer so najavili, da bodo imeli od leta 2024 naprej vsi njihovi novi modeli izključno 100-odstotno električni pogon.
Oglej si celoten članek

Šele leta 2014 ustanovljena znamka DS, ki jo vodi avantgardni duh in črpa izkušnje iz zapuščine, to je od modela DS iz leta 1955, si je ambiciozno zastavila svojo električno preteklost.

Avto V premiumski avtomobil sodi premiumska ura

Pri znamki DS, kjer so do danes predstavili modele DS 3 crossback (na voljo tudi s 100-odstotno električnim pogonom) in DS 7 crossback, kmalu pa k nam prihajata še najnovejša modela DS 4 in DS 9, svoje znanje o e-mobilnosti črpajo iz udejstvovanja v formuli E. DS Automobiles je kot edina avtomobilska znamka do sedaj osvojila dva naslova svetovnega prvaka v Formuli E (med ekipami in vozniki), in sicer v letih 2019 in 2020.

Foto: Saša Despot DS7 crossback e-tense

Svoje elektrificirane modele ponujajo pod oznako E-tense. Gre za 100-odstotno električne motorje kot tudi priključne hibride, ki lahko razvijejo 360 konjskih moči in imajo štirikolesni pogon. 

Avto Nov premijski avto že kmalu tudi pri nas

Prihaja nova tehnologija

Od leta 2024 pa bodo vsi novi modeli, ki jih bo lansiral DS Automobiles izključno na 100-odstotno električni pogon. Francozi, ki so del skupine Stellantis, sporočajo, da so postavili v osrčje svoje strategije. "Prihodnje spremembe v zakonodaji in razvoj ekosistema električnih vozil ponujajo številne priložnosti, ki jih želimo približati našim strankam, ki se že navdušujejo nad našim elektrificiranim izborom vozil," so zapisali pri DS Automobiles.

Foto: DS Automobiles DS4, DS Automobiles

Avto Nobel Francozi so predstavili novi DS4

Leta 2024 bo znamka DS Automobiles obogatila svojo ponudbo s prodajo 100-odstotno električne različice modela DS 4, nato pa bo lansirala prvi 100-odstotno električni program skupine Stellantis, ki bo temeljil na konstrukcijski osnovi Styla Medium. Prihodnji model bo opremljen z visoko zmogljivo baterijo, ki bo s 104 kWh moči omogočala 700 kilometrov dosega.

Avto Eden najlepših avtomobilov vseh časov navdih za nove izdelke

Foto: DS Automobiles DS4, DS Automobiles

Generalna direktorica DS Automobiles Béatrice Foucher je ob tem dejala: "Odločila sem se pospešiti njegov razvoj in ustvariti novo umetnost potovanja na 100-odstotno električni pogon, ki je z vidika užitkov v vožnji nadvse zaželeno, z vidika kakovosti in zmogljivosti pa zares izjemno; ta nova umetnost potovanja je odločno tehnološka in nadvse elegantna. To je drzen načrt, ki ga bomo začeli udejanjati v letu 2024."
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:00 5. September 2021.

    Citroen, pa premijska znamka. Kaj smo že v začetku aprila ? Citroen je vedno bil in bo znamka, ki poskuša …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.