Avto > Na Štrom
3544 ogledov

Premijska znamka čez tri leta le še 100-odstotno električnimi vozili

DS7 crossback e-tense Saša Despot
"Avtomobilska industrija se sooča s tako obsežnimi in hitrimi spremembami, kakršnim še nismo bili priča," sporočajo iz premijske francoske znamke vozil DS Automobiles, kjer so najavili, da bodo imeli od leta 2024 naprej vsi njihovi novi modeli izključno 100-odstotno električni pogon.

Šele leta 2014 ustanovljena znamka DS, ki jo vodi avantgardni duh in črpa izkušnje iz zapuščine, to je od modela DS iz leta 1955, si je ambiciozno zastavila svojo električno preteklost.

DS7 Avto V premiumski avtomobil sodi premiumska ura

Pri znamki DS, kjer so do danes predstavili modele DS 3 crossback (na voljo tudi s 100-odstotno električnim pogonom) in DS 7 crossback, kmalu pa k nam prihajata še najnovejša modela DS 4 in DS 9, svoje znanje o e-mobilnosti črpajo iz udejstvovanja v formuli E. DS Automobiles je kot edina avtomobilska znamka do sedaj osvojila dva naslova svetovnega prvaka v Formuli E (med ekipami in vozniki), in sicer v letih 2019 in 2020.

DS7 crossback e-tense | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Svoje elektrificirane modele ponujajo pod oznako E-tense. Gre za 100-odstotno električne motorje kot tudi priključne hibride, ki lahko razvijejo 360 konjskih moči in imajo štirikolesni pogon. 

DS4, DS Automobiles Avto Nov premijski avto že kmalu tudi pri nas

Prihaja nova tehnologija

Od leta 2024 pa bodo vsi novi modeli, ki jih bo lansiral DS Automobiles izključno na 100-odstotno električni pogon. Francozi, ki so del skupine Stellantis, sporočajo, da so postavili v osrčje svoje strategije. "Prihodnje spremembe v zakonodaji in razvoj ekosistema električnih vozil ponujajo številne priložnosti, ki jih želimo približati našim strankam, ki se že navdušujejo nad našim elektrificiranim izborom vozil," so zapisali pri DS Automobiles.

DS4, DS Automobiles | Avtor: DS Automobiles DS Automobiles

DS4, DS Automobiles Avto Nobel Francozi so predstavili novi DS4

Leta 2024 bo znamka DS Automobiles obogatila svojo ponudbo s prodajo 100-odstotno električne različice modela DS 4, nato pa bo lansirala prvi 100-odstotno električni program skupine Stellantis, ki bo temeljil na konstrukcijski osnovi Styla Medium. Prihodnji model bo opremljen z visoko zmogljivo baterijo, ki bo s 104 kWh moči omogočala 700 kilometrov dosega.

DS7 Avto Eden najlepših avtomobilov vseh časov navdih za nove izdelke

DS4, DS Automobiles | Avtor: DS Automobiles DS Automobiles

Generalna direktorica DS Automobiles Béatrice Foucher je ob tem dejala: "Odločila sem se pospešiti njegov razvoj in ustvariti novo umetnost potovanja na 100-odstotno električni pogon, ki je z vidika užitkov v vožnji nadvse zaželeno, z vidika kakovosti in zmogljivosti pa zares izjemno; ta nova umetnost potovanja je odločno tehnološka in nadvse elegantna. To je drzen načrt, ki ga bomo začeli udejanjati v letu 2024."
 

Komentarjev 1
  • sandi76 10:00 05.september 2021.

    Citroen, pa premijska znamka. Kaj smo že v začetku aprila ? Citroen je vedno bil in bo znamka, ki poskuša z nekim svojskim oblikovanjem odstopati od ostalih, glede kvalitete jih pa ne zanima kaj dosti.