Prepovedali zatemnjena stekla na avtih

Foto: Epa
Foto: Epa
Način, kako ljudi ohraniti pod nadzorom.
Oglej si celoten članek

V Severni Koreji so zatemnjena stekla na avtih označili za jasen dokaz malignega kapitalističnega vpliva na državo in njene prebivalce. Avtoritativna oblast Kim Džong Una je prepričana, da predvsem mlajši zlorabljajo zasebnost za temnimi stekli osebnih avtov in taksijev za nedovoljeno spremljanje južnokorejskih medijev, audio in video vsebin. 

Decembra so oblasti prav z namenom zajezitve škodljivega tujega vpliva sprejele odlok z imenom Zavrnitev reakcionarnih misli in kulture. Temna stekla na avtih so postala ena glavnih tarč odloka, poroča Daily Mail. Vozniki, ki jih imajo, jih morajo zdaj nemudoma odstraniti oziroma zamenjati s takšnimi s polno prosojnostjo. Če uradna oseba naleti na kršitelja, prvič dobi kazen v višini 40 evrov, kar je okoli dve tretjini povprečne mesečne plače v Severni Koreji. Če istega voznika s temnimi stekli dobijo še v drugo, mu zaplenijo avto. Po poročanju Radio Free Asia se številni vozniki vseeno zoperstavljajo policistom in agentom, saj ne razumejo, kako so lahko temnejša stekla na avtu škodljiva za državo.

Seveda so iz odloka izvzeta vsa vozila voditelja Kim Džong Una ter političnih veljakov. Njihovi avti imajo registracijo, ki se začne s kombinacijo 727. S tem se spominjajo 27. julija, največjega državnega praznika. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 09:28 22. Februar 2021.

    Hojs že piše zakon!

  • 12:55 20. Februar 2021.

    marjeta698... PRAVILNO... Zakaj že??? Čemu taka dvoličnost??

  • 11:12 20. Februar 2021.

    Ja,nadzor mora biti od zunaj na noter,ne od noter navzven.....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.