Avto
30260 ogledov

Prepovedali zatemnjena stekla na avtih

Limuzina Kim Džong Una Epa
Način, kako ljudi ohraniti pod nadzorom.

V Severni Koreji so zatemnjena stekla na avtih označili za jasen dokaz malignega kapitalističnega vpliva na državo in njene prebivalce. Avtoritativna oblast Kim Džong Una je prepričana, da predvsem mlajši zlorabljajo zasebnost za temnimi stekli osebnih avtov in taksijev za nedovoljeno spremljanje južnokorejskih medijev, audio in video vsebin. 

Decembra so oblasti prav z namenom zajezitve škodljivega tujega vpliva sprejele odlok z imenom Zavrnitev reakcionarnih misli in kulture. Temna stekla na avtih so postala ena glavnih tarč odloka, poroča Daily Mail. Vozniki, ki jih imajo, jih morajo zdaj nemudoma odstraniti oziroma zamenjati s takšnimi s polno prosojnostjo. Če uradna oseba naleti na kršitelja, prvič dobi kazen v višini 40 evrov, kar je okoli dve tretjini povprečne mesečne plače v Severni Koreji. Če istega voznika s temnimi stekli dobijo še v drugo, mu zaplenijo avto. Po poročanju Radio Free Asia se številni vozniki vseeno zoperstavljajo policistom in agentom, saj ne razumejo, kako so lahko temnejša stekla na avtu škodljiva za državo.

Seveda so iz odloka izvzeta vsa vozila voditelja Kim Džong Una ter političnih veljakov. Njihovi avti imajo registracijo, ki se začne s kombinacijo 727. S tem se spominjajo 27. julija, največjega državnega praznika. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Buča Pepa 09:28 22.februar 2021.

    Hojs že piše zakon!

  • Tomaz_321 12:55 20.februar 2021.

    marjeta698... PRAVILNO... Zakaj že??? Čemu taka dvoličnost??

  • sam1 11:12 20.februar 2021.

    Ja,nadzor mora biti od zunaj na noter,ne od noter navzven.....