Preprodajalci na vaš avto prežijo 24 ur na dan

Foto: Gregor Prebil
Foto: Gregor Prebil
Bralec je bil šokiran, ko je v trenutku, ko je nalagal fotografije za prodajo avtomobila že zazvonil telefon.
Oglej si celoten članek

"Zvečer, bilo je že proti pol deseti sem na spletni strani Avto.net želel oddati oglas, da prodajam ženin avtomobil. Še preden sem objavil fotografije, sem že dobil prvi klic, nato še drugega in tretjega,“ nam je razložil bralec, ki je bil negativno presenečen, ker je vse zanimalo samo to, kako bodo čim bolj zbili ceno avtomobila, še preden so si ga sploh ogledali.

Na Avto.net smo zaman čakali na odgovore, kako je možno, da se oglas prikaže, še preden objavimo tudi fotografije avtomobila in kakšne so njihove izkušnje s preprodajalci vozil, kako se jih izogniti, oziroma koliko časa je na njihovi strani v povprečju "obešen" oglas za avto. Klicali smo tudi več prodajalcv, ki ponujajo gotovinski odkup vozila, ampak nihče ni bil pripravljen govoriti o tej temi, ki je tudi glede na forumske objave zelo občutljiva.

Zadovoljstvo kupcev J. D. Power razglasil najbolj zanesljive avtomobile in avtomobilske znamke

Preprodajalci vozil prežijo na vaš avtomobil 24 ur na dan bi lahko sodili po številnih pričevanjih tistih, ki so prodajali svoj avtomobil preko spleta, na to opozarjajo tudi številni zapisi na spletnih forumih.

V čem je trik?

"Na Avto.net sem danes navsezgodaj dal oglas za prodajo vozila z nadvse ugodno ceno (povezava). V dopoldanskem času se je zvrstilo okoli 30 klicev, kjer je večina samo poizvedovala za končno še nižjo ceno, ne da bi zahtevali kakšne bistvene dodatne podatke o vozilu,“ ali pa: "Mnogo je bilo klicev, kjer so izrazili namen, da takoj pridejo po avto, če jim ga prodam za tri tisočake. Po vztrajanju na oglaševani (že tako ugodni) ceni je večina odnehala. V čem je trik?“

Če ste dobili sms Uporabniki Avto.net pozor: To je prevara!

Naš sogovornik je priznal, da so mu nekateri naravnost povedali, da bodo avto prodali naprej na jug in zaslužili. "Drugi, ki so si prišli avto ogledati pa so iskali najmanjše praske na vozilu, kot, da je nov in ne star 10 let in s tem skušali ceno zbiti daleč pod oglaševano,“ še pojasni sogovornik.

Slovenci prisegajo na ... Svetovni zemljevid najbolje prodajanih avtomobilskih znamk

Sogovornik ponudil možno rešitev

Mnogi sprašujejo, kakšna je rešitev, da se znebijo klicateljev, ki bi na vsak način, tudi z raznoraznimi triki, radi na vašem avtu le zaslužili in ga ne vozili. Eno od možnih rešitev nam je izdal sogovornik, ki se je po tem, ko se je moral s potencialnimi kupci dva dni prerekati o ceni vozila, sklical kar dražbo. Vsem, ki so izrazili zanimanje za avto je poslal sms s sporočilom, da postavijo najvišjo ceno, ki so jo pripravljeno dati za vozilo. Tisti, ko bo v 24 urah ponudil največ, bo lahko avtomobil kupil avtomobil. Kot zatrjuje je avto prodal za večjo ceno, kot je sprva upal, da bo zanj na koncu dobil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 10:26 29. Avgust 2017.

    Ko sem jaz prodajal moj prejšnji avto, so mi ga prišli gledat pol ure za tem ko sm spisal oglas, …

  • 07:26 28. Avgust 2017.

    Nastaviš za 1/3 višjo ceno, kot je najdražji podoben model vozila v ponudbi spletne trgovine. Seveda ne narediš več kot …

  • 20:15 27. Avgust 2017.

    Nekateri se s tem preživljajo in jasno non stop visijo na internetu in skačejo na vsako kost kot mrhovinarji.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.