Pričakujte nor dan na naših cestah

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24
Konec počitnic v delu Nemčije, Nizozemske in Švice bo naredil svoje tudi na naših cestah ...
Oglej si celoten članek

Konci tedna v poletni sezoni so tradicionalno močno prometno obremenjeni, tudi danes je na avtocestah in drugih prometnicah po državi pričakovati gnečo. Po napovedih prometno-informacijskega centra bo promet povečan ves dan, k čemur med drugim prispeva konec počitnic v delu Nemčije, Nizozemske in Švice.

Čeprav tranzitni prometni tokovi še vedno potekajo v obe smeri, torej proti jadranski obali in v smeri notranjosti države ter meje z Avstrijo, pa s skorajšnjim koncem glavne poletne sezone na avtocestnem omrežju počasi začenjajo prevladovati turisti ali zdomci, ki se vračajo na svoje domove. Do večkilometrskih kolon vozil je pred predorom Karavanke prihajalo že v petek in soboto.

Najcenejši so ... Ogromne razlike v cenah sladoleda po Evropi

Na pričakovano obremenjenost cest čez vikend so opozorili tudi kranjski policisti, ki za pot proti Avstriji priporočajo tudi ostale mejne prehode, ne le predora Karavanke. V primeru daljših zastojev je izvoz Jesenice vzhod (Lipce) namenjen samo za lokalni promet.

Zastoji so verjetni tudi na cestah proti turističnim krajem in izletniškim točkam po državi, še posebej na Gorenjskem, ter na obalnih cestah.

Policisti še naprej opozarjajo tudi na sanacijska dela na območjih, ki so jih prizadele poplave in neurja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:15 20. Avgust 2023.

    Vidim pa iz slike,da bi se lahko peljali na treh pasovih bolj počasi, pa bi se vsaj premikali

  • 08:49 20. Avgust 2023.

    Norišnica na cestah,pol jih ne zna voziti,eni ne poznajo pravil,cest pa skorajda ni.Smo se peljali mimo portoroža čez krožni promet,stanje …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.