Prideš, s telefonom odkleneš avto in se odpelješ

Foto: General Motors Izposoja avtomobilov Maven Foto: General Motors Izposoja avtomobilov Maven Foto: General Motors Izposoja avtomobilov Maven Foto: General Motors Izposoja avtomobilov Maven Foto: General Motors Izposoja avtomobilov Maven Foto: General Motors Izposoja avtomobilov Maven Foto: General Motors Izposoja avtomobilov Maven Foto: General Motors Izposoja avtomobilov Maven
Ameriški General Motors je oznanil, da bodo še letos v ZDA začeli ponujati novo storitev osebne mobilnost poimenovano Maven. Maven bo članom omogočil izposojo avtomobila kar s pomočjo pametnega avtomobila.
Oglej si celoten članek

"Z lansiranjem ponudbe Maven, bomo še utrdili naš položaj na področju povezljivosti. Danes stranke potrebujejo enostavne rešitve," so prepričani pri največjem ameriške proizvajalcu vozil. V namen nove ponudbe na področju izposoje vozil so že zaposlili 40 ljudi z bogatim izkušnjami na področju avtoobilske povezljivosti in izposojanja, oziroma deljenja avtomobilov.

Pametni telefon je ključno orodje

Storitev Maven bo uporabnikom omogočila, da s pomočjo pametnega telefona poiščejo in rezervirajo prosto vozilo. Vozilo odklenejo kar s pomočjo uporabe apikacije na pametnem telefonu. S pomočjo aplikacije na telefonu uporabnik tudi zažene motor vozila, upravlja s klimo ali gretjem. Ko avtomobila ne potrebujejo več, ga enostavno parkirajo in zaklenejo.

Uporabnik račun poravna s transakcijo preko pametnega telefona. Cena za uro najema avtomobila naj bi bila sedem evrov, oziroma 52 evrov na dan, v ceno pa naj bi bil vključen tudi strošek goriva. V Evropi podoben sistem deluje v Nemčiji od sredine lanskega leta, preizkušajo ga tudi na Kitajskem, v ZDA pa sistem pionirsko že deluje na območju univerze Michigan v Ann Arboru, kasneje letos pa ga bodo razširili še drugod po ZDA - najprej v New York, potem še v Chicago.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.