Avto
49 ogledov

Prideš, s telefonom odkleneš avto in se odpelješ

Izposoja avtomobilov Maven
1/8
General Motors
Ameriški General Motors je oznanil, da bodo še letos v ZDA začeli ponujati novo storitev osebne mobilnost poimenovano Maven. Maven bo članom omogočil izposojo avtomobila kar s pomočjo pametnega avtomobila.

"Z lansiranjem ponudbe Maven, bomo še utrdili naš položaj na področju povezljivosti. Danes stranke potrebujejo enostavne rešitve," so prepričani pri največjem ameriške proizvajalcu vozil. V namen nove ponudbe na področju izposoje vozil so že zaposlili 40 ljudi z bogatim izkušnjami na področju avtoobilske povezljivosti in izposojanja, oziroma deljenja avtomobilov.

Pametni telefon je ključno orodje

Storitev Maven bo uporabnikom omogočila, da s pomočjo pametnega telefona poiščejo in rezervirajo prosto vozilo. Vozilo odklenejo kar s pomočjo uporabe apikacije na pametnem telefonu. S pomočjo aplikacije na telefonu uporabnik tudi zažene motor vozila, upravlja s klimo ali gretjem. Ko avtomobila ne potrebujejo več, ga enostavno parkirajo in zaklenejo.

Uporabnik račun poravna s transakcijo preko pametnega telefona. Cena za uro najema avtomobila naj bi bila sedem evrov, oziroma 52 evrov na dan, v ceno pa naj bi bil vključen tudi strošek goriva. V Evropi podoben sistem deluje v Nemčiji od sredine lanskega leta, preizkušajo ga tudi na Kitajskem, v ZDA pa sistem pionirsko že deluje na območju univerze Michigan v Ann Arboru, kasneje letos pa ga bodo razširili še drugod po ZDA - najprej v New York, potem še v Chicago.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.