Prihaja električni model skupine Volkswagen za množice

Foto: Cupra Foto: Cupra Foto: Cupra Foto: Cupra Foto: Cupra Foto: Cupra Foto: Cupra
Koncern Volkswagen bo novo družino električnih vozil dopolnil z najmanjšim modelom do zdaj.
Oglej si celoten članek

Pri Cupri, športni znamki znotraj koncerna Volkswagen, ki izhaja iz Seata, bodo na avtomobilskem salonu v Műnchnu predstavili električni koncept cupra urbanrebel, ki bo eden od skupine najmanjših električnih modelov koncerna Volkswagen.

Koncept namiguje na prihod popolnoma novega električnega križanca, ki ga bo Cupra predstavila leta 2025. Avtomobil je ključni strateški projekt Cupre in skupine VW, je v izjavi za javnost zapisal izvršni direktor Cupre Wayne Griffiths.

Foto: Cupra

Cupra Cupra tavascan napoveduje avto za zmagovalni razred

"Naš cilj je v tovarni v Martorellu v Španiji letno proizvesti več kot 500.000 mestnih električnih avtomobilov za različne blagovne znamke. Mestni električni avtomobil bo demokratiziral in omogočil dostopnost elektromobilnosti za množice."

Dvoboj "300 repov" Renault megane RS in seat leon cupra ena na ena

Serijski model na cesti 2025

Cuprin športni videz je "radikalna interpretacija", kako bo videti serijski avtomobil, ki naj bi na trg prišel leta 2025, sporočajo iz Cupre.
"Ta dirkaški koncept daje idejo o oblikovalskem jeziku prihodnjega uličnega avtomobila in bo navdih tudi za serijski model," je dejal Griffiths, ki je tudi izvršni direktor Seata.

Foto: Cupra

Prvi samostojni Cupra formentor je ubral hitri španski takt

Koncept UrbanRebel v dolžino meri 4,08 metra in je nekoliko manjši od križanca seat arona, ki meri 4,153 metra. Proizvodni avtomobil bo izdelan na skrajšani različici električne platforme MEB skupine VW.

Koncept UrbanRebel bo javno predstavljen na avtosalonu IAA v Münchnu, ki svoja vrata odpira prihodnji ponedeljek, ko naj bi znamka VW predstavila svojo različico, ki bo verjetno označena kot ID2.

Cupra je dejal, da bo njegov proizvodni avtomobil "združil osupljivo obliko in neverjetno dinamiko."

Avto Formentor še uradno začel vožnjo po slovenskih cestah

Koncept UrbanRebel zaznamujejo izbočeni kolesni loki in ogromno zadnje krilo. Na koncept so vplivale virtualne dirke, kjer so elementi karoserije pogosto pretirani. Iz Cupre so sporočili, da ima elektromotor vgrajen v konceptno vozilo moč 429 KM in lahko od 0 do 100 km/h pospeši v 3,2 sekunde. Podrobnosti niso znane.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.