Prihajajo električne kie

Foto: Žurnal24 Kia picanto
Kia bo prihodnje leto v Južni Koreji ponudila svoj prvi električni model – novi picanto. V Evropi lahko prve električne kie pričakujemo leta 2013.
Oglej si celoten članek

Prva električna kia, ki bo sprva namenjena le domačemu južnokorejskemu tržišču, bo narejena na osnovi prihajajočega novega picanta (v Evropi ga pričakujemo pred poletjem leta 2011). Premierno ga bodo predstavili ob koncu 2011, leto zatem pa načrtujejo, da bi jih letno prodali 2.000. Prve količine bodo prodali tamkajšnjim vladnim uradom, medtem ko bo njihovi širši javnosti na voljo ob koncu leta 2013.

V Evropi in na drugih tržiščih bo sicer prvi električni model nekakšen križanec med terencem in enoprostorcem (za kateri model gre, še ni povsem jasno), katerega množično proizvodnjo načrtujejo ob koncu leta 2013.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.