Prve fotografije nove kie rio

Foto: Žurnal24 Kia rio Foto: Žurnal24 Kia rio Foto: Žurnal24 Kia rio Foto: Žurnal24 Kia rio Foto: Žurnal24 Kia rio Foto: Žurnal24 Kia rio
Kia je objavila prve uradne fotografije nove generacije modela rio, ki ga bodo premierno pokazali že v začetku marca na avtosalonu v Ženevi. Prodaja korejskega malčka v Evropi naj bi se začela avgusta letos.
Oglej si celoten članek

Novi rio je daljši, nižji in širši od predhodnika, lahko pa se pohvali tudi z daljšo medosno razdaljo.

Peter Schreyer, glavni oblikovalec pri Kii, je ria opisal kot športnega in elegantnega, saj novinec v B-segmentu predstavlja obliko, ki pri sprednjih kolesih narašča, kar ustvari občutek gibanja tudi pri mirujočem vozilu. V notranjosti novi rio ponuja občutek kakovosti, ki je bolj značilen za večje in predvsem dražje modele. Podatki o motorjih sledijo ob predstavitvi na ženevskem avtomobilskem salonu, pričakuje pa se, da bosta v ponudbi 1,4- in 1,6-litrska bencinska agregata in dizelski agregati, ki bodo kombinirani s 5- in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ter petstopenjskim avtomatskim menjalnikom. Po nekaterih neuradnih informacijah naj bi bil v ponudbi tudi 1,2-litrski turbo bencinski motor z direktnim vbrizgom.

Pri Kii pričakujejo, da bo novi rio postal še bolj priljubljen kot njegov predhodnik, ki je bil sicer tretji najbolje prodajani Kijin model v letu 2010, saj so jih prodali več kot 205 tisoč.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.