Avto
16 ogledov

Prve fotografije nove kie rio

Kia rio
1/6
Žurnal24 main
Kia je objavila prve uradne fotografije nove generacije modela rio, ki ga bodo premierno pokazali že v začetku marca na avtosalonu v Ženevi. Prodaja korejskega malčka v Evropi naj bi se začela avgusta letos.

Novi rio je daljši, nižji in širši od predhodnika, lahko pa se pohvali tudi z daljšo medosno razdaljo.

Peter Schreyer, glavni oblikovalec pri Kii, je ria opisal kot športnega in elegantnega, saj novinec v B-segmentu predstavlja obliko, ki pri sprednjih kolesih narašča, kar ustvari občutek gibanja tudi pri mirujočem vozilu. V notranjosti novi rio ponuja občutek kakovosti, ki je bolj značilen za večje in predvsem dražje modele. Podatki o motorjih sledijo ob predstavitvi na ženevskem avtomobilskem salonu, pričakuje pa se, da bosta v ponudbi 1,4- in 1,6-litrska bencinska agregata in dizelski agregati, ki bodo kombinirani s 5- in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ter petstopenjskim avtomatskim menjalnikom. Po nekaterih neuradnih informacijah naj bi bil v ponudbi tudi 1,2-litrski turbo bencinski motor z direktnim vbrizgom.

Pri Kii pričakujejo, da bo novi rio postal še bolj priljubljen kot njegov predhodnik, ki je bil sicer tretji najbolje prodajani Kijin model v letu 2010, saj so jih prodali več kot 205 tisoč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.