Prve fotografije novega Kiinega velikega SUV

Foto: Kia kia sorento Foto: Kia kia sorento Foto: Kia kia sorento Foto: Kia kia sorento Foto: Kia kia sorento Foto: Kia kia sorento Foto: Kia kia sorento Foto: Kia kia sorento Foto: Kia kia sorento Foto: Kia kia sorento Foto: Kia kia sorento Foto: Kia kia sorento Foto: Kia kia sorento Foto: Kia kia sorento Foto: Kia kia sorento Foto: Kia kia sorento
Kia je objavila prve fotografije svojega novega največjega evropskega športnega terenca sorenta, na katerih lahko vidimo, da se bo precej spremenil.
Oglej si celoten članek

Pri Kiji pravijo, da so se pri oblikovanju novega sorenta, ki je plod sodelovanja med tremi oblikovalskimi studii v Južni Koreji, Evropi in Severni Ameriki, ravnali predvsem po načelu »prefinjena drznost« (refined boldness), pri katerem so si prizadevali, da bi obdržali robustno grobo estetiko predhodnika, a so ji dodali več prefinjenosti in elegance. Novi sorento ima tudi bolj ostre linije in več neprekinjenih površin, s katerimi deluje bolj izklesan od predhodnika z bolj zaokroženimi linijami.

Foto: Kia kia sorento

KAJ NUDI SORENTO? Kaj nudi kia sorento, ki z vso opremo stane 10 tisočakov pod osnovnim BMW X5

Izhodišča z optime

Na zunanjosti sorento povzema veliko oblikovnih izhodišč, ki jih je vpeljala prav tako nova kia optima oziroma K5, kot se bo imenovala na nekaterih trgih, v središču pozornosti pa je predvsem velika oglata »tigrova maska«, ki zajame tudi žaromete s serijskimi led dnevnimi lučmi.

Avto Pravijo, da bo to nova najbolje prodajana kia pri nas

Bočne linije so oblikovalci prilagodili tako, da sorento v primerjavi s predhodnikom deluje podaljšan, s krajšima previsoma in daljšo medosno razdaljo. Podaljšan je tudi pokrov motorja, zaradi česar so stebriček A pomaknili 30 milimetrov bolj nazaj, od žarometov pa reko vsega avta vodi »karakterna linija«, ki se zaključi na vertikalnih zadnjih lučeh.

Foto: Kia kia sorento

Nizka široka armaturna plošča

Seveda je nova tudi notranjost, ki je utemeljena na nizki in široki armaturni plošči z zajetno osrednjo konzolo z 10,25-palčnim na dotik občutljivim zaslonom. Izstopajo tudi trapezaste šobe klimatske naprave ter izrazite zankaste kljuke vrat.

Drastične spremembe Kia ne bo več avtomobilski proizvajalec, ampak ...

Foto: Kia kia sorento

Sorento bo zasnovan na novi platformi, o motorjih pa niso sporočili nič konkretnega. Če povzamemo angleški Autocar, bo na voljo 2,2-litrski turbodizelski motor, ki ga poznamo tudi v trenutnem sorentu, prav tako pa tudi hibridni pogonski sklop z 1,6-litrskim bencinskim motorjem, elektromotorjem in baterijo s kapaciteto 1,5 kilovatne ure. Kmalu naj bi jima sledil še priključni hibrid z baterijo kapacitete 16,6 kilovatne ure.

Za Slovenijo Znamka avtov v Sloveniji napovedala 30 odstotno rast

Foto: Kia kia sorento

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:53 17. Februar 2020.

    Notranjost se mi zdi fenomenalna, kot v kakšnem britanskem Range Roverju. Precej lepše deluje vse skupaj kot v nemških, strogo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.