Putin vozi nivo

Foto: Žurnal24 Ruski premier Vladimir Putin je v Sočiju predstavil svoje novo vozilo. Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Ruski premier Vladimir Putin se je pred časom zaradi nastale krize v avtomobilski industriji osebno zavzel za pospeševanje ruske avtomobilske industrije in ohranitev delovnih mest.
Oglej si celoten članek

Ruski premier Vladimir Putin je predlagal povišanje carin na vse uvožene avtomobile in znižanje starosti za uvoz rabljenih iz 7 na 5 let. Da misli resno, je pokazal svoje novo terensko vozilo niva in s tem izrazil podporo ruski avtomobilski industriji. Putin se je pred novinarji pojavil v modelu niva ruskega proizvajalca Avtovaz in jih z avtomobilom celo popeljal. Terensko vozilo namerava uporabljati v ruskem mondenem letovišču Soči, kjer se rad odpelje na lovljenje rib. Hkrati je državljane v času krize še enkrat pozval, da podprejo domače proizvajalce, še posebej avtomobilsko industrijo.

Rusija je leta 2008 v Evropi zavzela 2. mesto po prodaji vozil, če se že v septembru rekordna rast prodaje avtomobilov ne bi zaustavila, pa bi presegli številko tri milijone prodanih vozil. Prodaja uvoženih vozil je v letu dni zrasla za 61 odstotkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.