Avto
18 ogledov

Putin vozi nivo

Ruski premier Vladimir Putin je v Sočiju predstavil svoje novo vozilo.
1/8
Žurnal24 main
Ruski premier Vladimir Putin se je pred časom zaradi nastale krize v avtomobilski industriji osebno zavzel za pospeševanje ruske avtomobilske industrije in ohranitev delovnih mest.

Ruski premier Vladimir Putin je predlagal povišanje carin na vse uvožene avtomobile in znižanje starosti za uvoz rabljenih iz 7 na 5 let. Da misli resno, je pokazal svoje novo terensko vozilo niva in s tem izrazil podporo ruski avtomobilski industriji. Putin se je pred novinarji pojavil v modelu niva ruskega proizvajalca Avtovaz in jih z avtomobilom celo popeljal. Terensko vozilo namerava uporabljati v ruskem mondenem letovišču Soči, kjer se rad odpelje na lovljenje rib. Hkrati je državljane v času krize še enkrat pozval, da podprejo domače proizvajalce, še posebej avtomobilsko industrijo.

Rusija je leta 2008 v Evropi zavzela 2. mesto po prodaji vozil, če se že v septembru rekordna rast prodaje avtomobilov ne bi zaustavila, pa bi presegli številko tri milijone prodanih vozil. Prodaja uvoženih vozil je v letu dni zrasla za 61 odstotkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.