Rabljeni avto, ki je z vsakim dnevom dražji

Foto: Žurnal24 Mazda MX-5 Foto: Žurnal24 Mazda MX-5 je po dvajsetih letih in treh generacijah še vedno moderen in športen Foto: Žurnal24 Mazda MX-5 MPS Foto: Žurnal24 Mazda MX-5 Foto: Žurnal24 Mazda mx-5 Foto: Proizvajalec Mazda MX-5 Foto: Miha Pečoler Mazda MX-5 Foto: Miha Pečoler Mazda MX-5 Foto: Miha Pečoler Mazda MX-5 Foto: Miha Pečoler Mazda MX-5 Foto: Miha Pečoler Mazda MX-5 Foto: Miha Pečoler Mazda MX-5 Foto: Miha Pečoler Mazda MX-5
Če velja, da avtomobil v prvih dveh letih po nakupu izgubi največ svoje vrednosti, so nekateri rabljeni avtomobili taki, ki jim iz leta v leto raste cena.
Oglej si celoten članek

2016 Svetovni avto leta je mazda MX-5

Nekateri avtomobili so posebni in tak je tudi Mazdin roadset mx-5 - miata. Dobro ohranjeni primerki roadsterja so danes zelo zaželeni. 9. februarja leta 1989 je Mazda prvič predstavila MX-5 miato. To je bilo na avtomobilskem salonu v Chicagu. Japonci so navdih našli v klasičnih britanskih roadsterjih. Veliko komponent je bilo za "japonsko znamko" novih. Mazda do takrat ni bila znana po izdelavi kompaktnih kabrioletov s pogonom na zadnji kolesi.

Avto Ni vseeno, ali v vas trči mazda MX-5 ali VW scirocco

Pri Mazdi so delo opravili z odliko. Ob vstopu na trg je bil to eden od cenovno najbolj dostopnih in zaželenih športni uličnih avtomobilov. Če čas prevrtimo za 29 let naprej, lahko vidimo, da je to danes ena od najboljših opcij na trgu rabljenih vozil. Avto je brez dvoma zgodba o uspehu, saj je v manj kot treh desetletjih pridobil status kultnega vozila, Mazda pa je prodala preko milijon primerkov.

Foto: Miha Pečoler Mazda MX-5

Mazda MX-5 Mazda MX-5 ponuja največ zabave v razredu vozil do 25 tisoč evrov

Tudi zato je danes zelo zaželen rabljen avtomobil, ki dobro drži ceno na trgu rabljenih vozil. Zanj je treba danes odšteti v povprečju med 2.500 in 15.000 evrov, odvisno od števila prevoženih kilometrov, letnika proizvodnje in motorizacije.

Test: MX-5 RF Mazda MX-5 s trdo streho zabavo raztegne na vse leto
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:29 21. April 2018.

    Bravo. Naslov odlično ... zafrkava bralce. G.P. vseeno dovolj dober za SIOL ?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.