Rabljenih hibridov malo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Nakup. Za večjo izbiro se je treba ozreti čez mejo.
Oglej si celoten članek

Pičlo. “Glede na moj tip običajnih poti resno razmišljam, da bo moj prihodnji avto hibrid, a si novega ne morem privoščiti,” nam je povedal bralec.

Trg z rabljenimi hibridi v Sloveniji je še zelo pičel, saj je na dveh osrednjih spletnih straneh z avtomobilističnimi oglasi na voljo le okoli 20 vozil, razumljivo pa prevladujejo honde in toyote. Po podatkih Mobile.de je zgolj v Nemčiji na voljo okoli 5.500 rabljenih hibridov.

Hibridi sicer praviloma ne iščejo dolgo novega lastnika in zelo dobro držijo ceno, saj jim v prid govori tudi redno uvrščanje na vrh lestvic glede zanesljivosti.

Kaj paziti ob ogledu

Ocena. Glede na klasični avtomobil mora biti kupec ob ogledu rabljenega hibrida dodatno pozoren na pravilnost delovanja hibridnega pogona, s priklopom na tester pa oceniti električni sistem in stanje baterije, ki praviloma preživi avtomobil. V primerjavi z dizlom je problematičnih točk pri hibridu precej manj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:00 24. April 2014.

    kje je računica kupiti hibrida?? Ok če si obseden z izpusti in temi stvarmi potem ok, samo da si pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.