Avto
48 ogledov

Rabljenih hibridov malo

Toyota auris in prius Žurnal24 main
Nakup. Za večjo izbiro se je treba ozreti čez mejo.

Pičlo. “Glede na moj tip običajnih poti resno razmišljam, da bo moj prihodnji avto hibrid, a si novega ne morem privoščiti,” nam je povedal bralec.

Trg z rabljenimi hibridi v Sloveniji je še zelo pičel, saj je na dveh osrednjih spletnih straneh z avtomobilističnimi oglasi na voljo le okoli 20 vozil, razumljivo pa prevladujejo honde in toyote. Po podatkih Mobile.de je zgolj v Nemčiji na voljo okoli 5.500 rabljenih hibridov.

Hibridi sicer praviloma ne iščejo dolgo novega lastnika in zelo dobro držijo ceno, saj jim v prid govori tudi redno uvrščanje na vrh lestvic glede zanesljivosti.

Kaj paziti ob ogledu

Ocena. Glede na klasični avtomobil mora biti kupec ob ogledu rabljenega hibrida dodatno pozoren na pravilnost delovanja hibridnega pogona, s priklopom na tester pa oceniti električni sistem in stanje baterije, ki praviloma preživi avtomobil. V primerjavi z dizlom je problematičnih točk pri hibridu precej manj.

Komentarjev 1
  • 4krogci 14:00 24.april 2014.

    kje je računica kupiti hibrida?? Ok če si obseden z izpusti in temi stvarmi potem ok, samo da si pa navadn uporabnik je pa ni! Kar plačaš goriva in ostale stvari majn plačaš pa pri nakupu toliko več in si ...prikaži več na istem! Da sploh negremo pogledat servisnih cen potem.