Računalničarja prevzela nadzor nad avtomobilom

Računalničarja sta pokazala, kako lahko hekerji prevzamejo nadzor nad vozilom.
Oglej si celoten članek

Na spletnem portalu YouTube je objavljen posnetek novinarja Forbesa Andyja Greenberga, ki je obiskal računalničarja Charlia Millerja in Chrisa Valaseka, ki sta mu na praktičnem primeru pokazala, kako lahko "hekerji“ odvzamejo nadzora nad vozilom.

Sodobni avtomobili so odvisni od elektronike, kar je lahko tudi zastrašujoče. Računalničarja sta dokazala, da lahko z vdorom v računalniške enote avtomobila prevzamemo nadzor nad vozilom. Za praktični preizkus, s katerim sta vdrla v okoli 35 računalniških enot (ECU) v toyoti prius, je bilo sicer treba razdreti armaturno ploščo. "Hekerja" sta tako prek prenosnika z zadnjega sedeža nadzorovala vse funkcije, ki so na voljo vozniku – lahko sta vrtela volan, odklopila zavore, celo hupala.

Več v videu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.