Razkrit konkurent X3 in Q5

Foto: Lexus Lexus NX Foto: Lexus Lexus NX Foto: Lexus Lexus NX Foto: Lexus Lexus NX Foto: Lexus Lexus NX Foto: Lexus Lexus NX Foto: Lexus Lexus NX Foto: Lexus Lexus NX Foto: Lexus Lexus NX Foto: Lexus Lexus NX Foto: Lexus Lexus NX Foto: Lexus Lexus NX Foto: Lexus Lexus NX
Lexus bo na avtosalonu v Pekingu na Kitajskem pokazal serijski športni terenec NX, ki je nastal iz koncepta LF-NX.
Oglej si celoten članek

V nasprotju s konceptom, predstavljenem v Frankfurtu, ki je imel hibridni pogon, so kasneje v Tokiu predstavili še model LX-NX turbo z dvolitrskim turbobencinskim motorjem.

Zdaj je na vrsti predstavitev serijskega primerka, ki je po velikosti primerljiv BMW X3, audi Q5 in mercedes-benzu GLK. Na voljo bo v hibridni 300h različici, kot NX 200t z omenjenim dvolitrskim turbo štirivaljnim bencinskim agregatom in v različici 200 NX brez turba. Standardno bo pogon na prednji kolesi, opcijsko pa 4x4 na vsa štiri kolesa.

Na kratko o posebnostih zunanje oblike, ki se navezuje na model IS: prepoznavna velika maska, LED-svetila v obliki bumeranga,17-palčna platišča, informacijski zaslon z G-force senzorjem in izboljšani lexus remote touch interface s touchpadom (drsnikom). Vozniku bo na voljo projeciranje (head-up display), v pomoč pa mu bodo številni asistenčni varnostni sistemi, kot sta radarski tempomat in sistem za prepoznavanje vozil v mrtvem kotu.

NX bo na voljo tudi v bolj dinamični različici F-Sport s športnimi elementi zunanjosti, 18-palčnimi zasloni in bolj športno notranjostjo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.