Razlike tudi 300-odstotne

Foto: Žurnal24 S pretirano uporabo klimatske naprave je povezanih veliko bolezni dihal. Te so p
Za pravilno in dobro delovanje klimatske naprave v avtomobilu je potrebno redno letno vzdrževanje. Za kontrolo in polnjenje boste v servisnih delavnicah odšteli od 25 do 75 evrov.
Oglej si celoten članek
Kaj zajema servis?
- Kontrola delovanja
- Kontrola protiprašnega filtra
- Menjava olja
- Menjava plina
- Vakuumiranje celotnega sistema
- Testiranje delovanja

Pred vročimi poletnimi meseci je priporočljivo preveriti delovanje klimatske naprave v avtomobilu. Strokovnjaki pregled klimatske naprave svetujejo enkrat na leto. V tem času se namreč filtri zraka zamašijo in navlažijo, posledica pa je manjši pretok zraka ter rošenje stekel. Stranski produkt slabega vzdrževanja je tvorjenje glivic v prezračevalnih kanalih, kar privede do neprijetnega vonja, pri potnikih pa lahko lahko izzove alergijske reakcije.

Bolje preprečiti kot zdraviti

Redno vzdrževanje klimatske naprave vas bo skupaj s polnjenjem stalo od 25 do 75 evrov. Slaba skrb lahko povzroči okvaro kompresorja, cena popravila pa v tem primeru zraste tudi za nekajkrat. V nekaterih avtomobilih je plina dovolj tudi za nekaj let, pri drugih pa ga je treba vsako leto polniti. Manjša količina plina zahteva večje naprezanje kompresorja, kar vpliva tudi na večjo porabo goriva in možnost okvare kompresorja. V servisnih delavnicah vam poleg kontrole naprave in polnjenja opravijo še protibakterijsko čiščenje.

Foto: Žurnal24 Servis klima tabela



Pravilna uporaba klimatske naprave
Največja napaka voznikov, ko sedejo v razgret avtomobil, je, da klimo nastavijo na najnižjo temperaturo, stopnjo ventiliranja pa na najvišjo. To za zdravje ni priporočljivo. Temperaturo je treba zmanjševati postopoma, na začetku je priporočljivo, da se temperatura postavi za pet stopinj Celzija manj, kot je zunanja temperatura.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.