Razlike tudi več kot 200 evrov

Foto: Dejan Mijović
Foto: Dejan Mijović
Z izbiro najugodnejšega ponudnika lahko precej prihranite.
Oglej si celoten članek

Primerjalna analiza cen obveznega avtomobilskega zavarovanja, ki jo je opravila Zveza potrošnikov Slovenije, je pokazala, da lahko z zamenjavo ponudnika prihranite dobrih 20 odstotkov.

Primerjali so zavarovanja AO in AO+ (brez dodatkov in paketov) za dve vozili, in sicer za šest in 15 let stari hondi. Ker je imel potrošnik v preteklem letu manjšo nezgodo, je bil uvrščen v najvišji premijski razred.

Razlika med najmanj in najbolj ugodnim ponudnikom zavarovanja za novejši avtomobil je bila 173 evrov, za starejši letnik Honde civic pa kar 218,45 evra. "Premije obveznega avtomobilskega zavarovanja so v osnovi odvisne od več dejavnikov: od starosti, tehničnih značilnosti vozila, premijskega razreda, izkušenosti voznika itd., v sami vsebini obveznega zavarovanja pa ni bistvenih razlik," poudarja Mojca Štrucl iz ZPS.

Dejavnik, ki pogosto odloča o končni ceni zavarovanja (če so drugi podatki enaki), so različni komercialni popusti, zato tudi lahko pride do takšnih razlik v ceni obveznega zavarovanja.

Registracija vozil bo sicer od sredine julija predvidoma dražja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:20 5. Julij 2013.

    Res je tako in pa še zelo nesramni so.....sem imel prvič po 26 letih odškodninski zahtevek, kjer nisem bil kriv …

  • 15:57 5. Julij 2013.

    Razlike so lahko KREPKO preko 200 eur. Vse je odvisno koliko zavarovanec stisne agenta in koliko je ta pripravljen pristopiti …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.