Avto
37 ogledov

Razlike tudi več kot 200 evrov

avtomobili Dejan Mijović
Z izbiro najugodnejšega ponudnika lahko precej prihranite.

Primerjalna analiza cen obveznega avtomobilskega zavarovanja, ki jo je opravila Zveza potrošnikov Slovenije, je pokazala, da lahko z zamenjavo ponudnika prihranite dobrih 20 odstotkov.

Primerjali so zavarovanja AO in AO+ (brez dodatkov in paketov) za dve vozili, in sicer za šest in 15 let stari hondi. Ker je imel potrošnik v preteklem letu manjšo nezgodo, je bil uvrščen v najvišji premijski razred.

Razlika med najmanj in najbolj ugodnim ponudnikom zavarovanja za novejši avtomobil je bila 173 evrov, za starejši letnik Honde civic pa kar 218,45 evra. "Premije obveznega avtomobilskega zavarovanja so v osnovi odvisne od več dejavnikov: od starosti, tehničnih značilnosti vozila, premijskega razreda, izkušenosti voznika itd., v sami vsebini obveznega zavarovanja pa ni bistvenih razlik," poudarja Mojca Štrucl iz ZPS.

Dejavnik, ki pogosto odloča o končni ceni zavarovanja (če so drugi podatki enaki), so različni komercialni popusti, zato tudi lahko pride do takšnih razlik v ceni obveznega zavarovanja.

Registracija vozil bo sicer od sredine julija predvidoma dražja.

Komentarjev 2
  • nobilis 16:20 05.julij 2013.

    Res je tako in pa še zelo nesramni so.....sem imel prvič po 26 letih odškodninski zahtevek, kjer nisem bil kriv in oni so se odločili da bodo povrnili stroške samo v višini 2/3. Na pritožbe in klice se niso zmenili ...prikaži več in sem požrl razliko. Nakar sem se odločil zamenjati zavarovalnico in sem jo našel mnogo cenejšo seveda...pa še nekaj v službi sem dosegel da smo vseh 50 vozil prenesli na DRUGO zavarovalnico.Toliko o Triglavu.

  • Oxxo 15:57 05.julij 2013.

    Razlike so lahko KREPKO preko 200 eur. Vse je odvisno koliko zavarovanec stisne agenta in koliko je ta pripravljen pristopiti nasproti. Najslabše po mojih izkušnjah ceno približa stranki Triglav. Trdi kot kamen. Tudi njihovi agentje dobesedno nateg**** stranke... še posebej ...prikaži večj starejše, ki zadev ne poznajo, nimajo interneta... V dobri veri, kako "ugodno" so plačali za zavarovanje bi po primerjavah kaj se dejansko da dobiti na trgu doživeli ŠOK!Pa ne govorim na pamet! To so dejstva gospodje iz Triglava... niste edini na trgu - hvala bogu! Najdražje pa je seveda "na okenčku", kjer dobiš tistih nekaj % popusta... REALNO pa za redno stranko popusti dosegajo min 30% popusta, raje še kaj več. Vse se da... samo ne plačati prvemu ki pride mimo vas!