Rekord v najnižji porabi

Foto: Kia
Foto: Kia
Kia Motors bo poskušala postaviti nov Guinnessov rekord v najmanjši porabi goriva s hibridnim vozilom. Podvig lovijo z vožnjo skozi 48 ameriških zveznih držav.
Oglej si celoten članek

Izkušena voznika, Wayne Gerdes in Chris Bernius, sta se s hibridno optimo podala na lov za Guinnessom, saj si prizadevata doseči svetovni rekord v najnižji porabi goriva (z bencinskim hibridnim vozilom) z vožnjo po 48 ameriških zveznih državah.

8.000 milj, 48 zveznih držav
Natanko 8.000 milj (12.880 km) dolg izziv bosta poskušala doseči s povsem običajno, nepredelano hibridno različico limuzine optima. Poskus se je začel 26. avgusta v ameriški zvezni državi Georgia, do 10. septembra, ko naj bi se potovanje končalo, pa bosta prepotovala 48 zveznih držav (v smeri urnega kazalca). Njuno potovanje lahko v živo spremljate prek Twitterja in posebne Facebook aplikacije (http://www.facebook.com/Kiamotorsworldwide), kjer so objavljene fotografije in blog.

Prihaja tudi v Evropo
Hibridna optima je Kijino prvo hibridno vozilo v ZDA, prodaja katerega se je začela junija. Evropska različica, ki jo bo poganjal 2,0-litrski bencinski motor, bo na stari celini na voljo poleti 2012. Poganja jo hibrid 2,4-litrskega bencinskega in 29-kilovatnega elektromotorja. Pospešek od 0 do 100 km/h je 9,2 sekunde, najvišja hitrost je 195 km/h, v primerjavi z navadno 122-kilovatno bencinsko različico pa je prihranek goriva kar 41-odstoten.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.