Avto
30 ogledov

Rekord v najnižji porabi

Kia optima Kia
Kia Motors bo poskušala postaviti nov Guinnessov rekord v najmanjši porabi goriva s hibridnim vozilom. Podvig lovijo z vožnjo skozi 48 ameriških zveznih držav.

Izkušena voznika, Wayne Gerdes in Chris Bernius, sta se s hibridno optimo podala na lov za Guinnessom, saj si prizadevata doseči svetovni rekord v najnižji porabi goriva (z bencinskim hibridnim vozilom) z vožnjo po 48 ameriških zveznih državah.

8.000 milj, 48 zveznih držav
Natanko 8.000 milj (12.880 km) dolg izziv bosta poskušala doseči s povsem običajno, nepredelano hibridno različico limuzine optima. Poskus se je začel 26. avgusta v ameriški zvezni državi Georgia, do 10. septembra, ko naj bi se potovanje končalo, pa bosta prepotovala 48 zveznih držav (v smeri urnega kazalca). Njuno potovanje lahko v živo spremljate prek Twitterja in posebne Facebook aplikacije (http://www.facebook.com/Kiamotorsworldwide), kjer so objavljene fotografije in blog.

Prihaja tudi v Evropo
Hibridna optima je Kijino prvo hibridno vozilo v ZDA, prodaja katerega se je začela junija. Evropska različica, ki jo bo poganjal 2,0-litrski bencinski motor, bo na stari celini na voljo poleti 2012. Poganja jo hibrid 2,4-litrskega bencinskega in 29-kilovatnega elektromotorja. Pospešek od 0 do 100 km/h je 9,2 sekunde, najvišja hitrost je 195 km/h, v primerjavi z navadno 122-kilovatno bencinsko različico pa je prihranek goriva kar 41-odstoten.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.