Renault ga je ukinil, Suzuki ga uvaja

Foto: Suzuki Suzuki A:Wind koncept Foto: Suzuki Suzuki A:Wind koncept Foto: Suzuki Suzuki A:Wind koncept Foto: Suzuki Suzuki A:Wind koncept Foto: Suzuki Suzuki A:Wind koncept Foto: Suzuki Suzuki A:Wind koncept Foto: Suzuki Suzuki A:Wind koncept Foto: Suzuki Suzuki A:Wind koncept
Na 30. mednarodnem avtomobilskem salonu na Tajskem je Suzuki Motor Corporation predstavil svoj nov konceptni model A:WInd.
Oglej si celoten članek

Gre za mini-kombilimuzino iz A-segmenta, ki združuje privlačno zunanjost s prostorno in vozniku prijazno notranjostjo ter varčno porabo goriva. Ime A:WIND (Renault je svoj dvosedežni kabriolet Wind, ki so ga prizvajali v Revozu v Novem mestu ukinil), označuje nov veter, ki ga prinaša Suzuki v A-segment.

Avtomobilski malček želi prestopiti konvencionalne meje A-segmenta in združuje znanje in izkušnje snovanja malih vozil, s katerimi se je Suzuki uveljavil širom sveta.

Oblikovna zasnova temelji na treh osnovah: razgibana karoserija, prostorna notranjost in kakovost. Gre za zelo stilsko izdelano karoserijo s poudarki na podrobnostih, ki zagotavljajo privlačnejši videz. Notranjost je po navajanju tovarne prostoran in udobna. Razdalja med sprednjimi in zadnjimi sedeži je povečana, odpiranje vrat je zastavljeno precej široko, rokovanje s sedeži je fleksibilno. Poleg tega pa ponuja avtomobil največ prtljažnega prostora v svojem segmentu.

A:WIND bo na voljo v energijsko rumeni barvi in panoramsko modri barvi. Serijska proizvodnja avtomobila se bo pričela v letu 2014 na Tajskem.

Dimenzije:

Dolžina vozila: 3.600 mm
Širina vozila: 1.600 mm
Višina vozila: 1.540 mm
Medosna razdalja: 2.425 mm
Motor: 996 cm3, bencin
Pogon: spredaj
Menjalnik: CVT
Dimenzija platišč: 185/55R16

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:56 15. December 2013.

    zelo lep avtomobilček !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.