Avto
19 ogledov

Renault ga je ukinil, Suzuki ga uvaja

Suzuki A:Wind koncept
1/8
Suzuki
Na 30. mednarodnem avtomobilskem salonu na Tajskem je Suzuki Motor Corporation predstavil svoj nov konceptni model A:WInd.

Gre za mini-kombilimuzino iz A-segmenta, ki združuje privlačno zunanjost s prostorno in vozniku prijazno notranjostjo ter varčno porabo goriva. Ime A:WIND (Renault je svoj dvosedežni kabriolet Wind, ki so ga prizvajali v Revozu v Novem mestu ukinil), označuje nov veter, ki ga prinaša Suzuki v A-segment.

Avtomobilski malček želi prestopiti konvencionalne meje A-segmenta in združuje znanje in izkušnje snovanja malih vozil, s katerimi se je Suzuki uveljavil širom sveta.

Oblikovna zasnova temelji na treh osnovah: razgibana karoserija, prostorna notranjost in kakovost. Gre za zelo stilsko izdelano karoserijo s poudarki na podrobnostih, ki zagotavljajo privlačnejši videz. Notranjost je po navajanju tovarne prostoran in udobna. Razdalja med sprednjimi in zadnjimi sedeži je povečana, odpiranje vrat je zastavljeno precej široko, rokovanje s sedeži je fleksibilno. Poleg tega pa ponuja avtomobil največ prtljažnega prostora v svojem segmentu.

A:WIND bo na voljo v energijsko rumeni barvi in panoramsko modri barvi. Serijska proizvodnja avtomobila se bo pričela v letu 2014 na Tajskem.

Dimenzije:

Dolžina vozila: 3.600 mm
Širina vozila: 1.600 mm
Višina vozila: 1.540 mm
Medosna razdalja: 2.425 mm
Motor: 996 cm3, bencin
Pogon: spredaj
Menjalnik: CVT
Dimenzija platišč: 185/55R16

Komentarjev 1
  • fordA 12:56 15.december 2013.

    zelo lep avtomobilček !