Avto
16 ogledov

Suzuki boljši od priznanih znamk

EuroNCAP EuroNCAP
Neodvisna organizacija Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) je objavila nove rezultate varnostnih testov trčenj.

Tokrat so razbili štiri avtomobile, jeep cherokeeja, mercedesa CLA, peugeota 2008 in suzukija SX4. Vsi so dobili najvišjo oceno, pet zvezdic za varnost.

Zanimivo je, da je Suzukijev model v kategoriji odraslih potnikov skupaj z modelom jeep cherokee prejel najvišjo oceno (92 odstotkov točk), mercedes-benz CLA 91 odstotkov, mali Peugeotov športni terenec 2008 pa 88 odstotkov vseh točk.

Suzukijev model je blestel tudi pri asistenčnih sistemih, kjer je tako kot CLA prejel 81 odstotkov možnih točk, cherokee jih je dobil 74 odstotkov, 2008 pa še štiri odstotke manj.

SX4 se je najbolje odrezal tudi pri zaščiti otrok (80 odstotkov točk), medtem ko je bil pri zaščiti pešcev izenačen s peugeotom 2008 (72 odstotkov). Boljši rezultat je dosegel le CLA (74 odstotkov).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.