Renault K-ZE: novi mali električar, pa še križanec

Foto: Renault Renault K-ZE Foto: Renault Renault K-ZE Foto: Renault Renault K-ZE Foto: Renault Renault K-ZE Foto: Renault Renault K-ZE Foto: Renault Renault K-ZE Foto: Renault Renault K-ZE Foto: Renault Renault K-ZE
Renault je predstavil model city K-ZE, namenjen globalnemu prodoru z električnimi vozili.
Oglej si celoten članek

Avtosalon v Šanghaju so pri Renaultu izkoristili za predstavitev svojega novega modela, ki je sicer sprva namenjen za kitajski trg, a naj bi ga kasneje prodajali po vsem svetu. Gre za kompaktnega križanca, ki navdih jemlje v konceptu iz lanskoletnega pariškega avtosalona. 

City K-ZE je postavljen na Nissan-Renaultovo platformo CMF-A, ki jo uporabljajo za model kwid, znan predvsem v Indiji. platformo so precej predrugačili, da je primerna za električni pogon. Doseg z enim polnjenjem je 250 kilometrov, a je rezultat naveden še po starem standardu NEDC.

Foto: Renault Renault K-ZE Foto: Renault Renault K-ZE

K-ZE bo manjši od električnega zoeja in po dolžinski meri primerljiv s twingom. Kljub majhnosti pa se bo ponašal s 300 litri prtljažnika, vse skupaj je zapakirano v videz terenca. 

Vsaj v začetni fazi ga bodo proizvajali na Kitajskem "po evropskih standardih". Če bo uspešen na Kitajskem, bodo prodajo razširili, tudi na Evropo. 

Foto: Renault Renault K-ZE

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.