Avto
1615 ogledov

Renault K-ZE: novi mali električar, pa še križanec

Renault K-ZE
1/8
Renault
Renault je predstavil model city K-ZE, namenjen globalnemu prodoru z električnimi vozili.

Avtosalon v Šanghaju so pri Renaultu izkoristili za predstavitev svojega novega modela, ki je sicer sprva namenjen za kitajski trg, a naj bi ga kasneje prodajali po vsem svetu. Gre za kompaktnega križanca, ki navdih jemlje v konceptu iz lanskoletnega pariškega avtosalona. 

City K-ZE je postavljen na Nissan-Renaultovo platformo CMF-A, ki jo uporabljajo za model kwid, znan predvsem v Indiji. platformo so precej predrugačili, da je primerna za električni pogon. Doseg z enim polnjenjem je 250 kilometrov, a je rezultat naveden še po starem standardu NEDC.

Renault K-ZE | Avtor: Renault Renault
Renault K-ZE | Avtor: Renault Renault

K-ZE bo manjši od električnega zoeja in po dolžinski meri primerljiv s twingom. Kljub majhnosti pa se bo ponašal s 300 litri prtljažnika, vse skupaj je zapakirano v videz terenca. 

Vsaj v začetni fazi ga bodo proizvajali na Kitajskem "po evropskih standardih". Če bo uspešen na Kitajskem, bodo prodajo razširili, tudi na Evropo. 

Renault K-ZE | Avtor: Renault Renault

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.