Renault uvaja menjalnik z dvojno sklopko

Foto: Žurnal24 renault scenic avantura
Danes vse več proizvajalcev v svojo ponudbo uvaja prenos z dvojno sklopko. Poleg hitrih in skoraj neopaznih sprememb stopenj prenosa omenjena tehnologija omogoča boljše vozne sposobnosti in manjšo porabo goriva.
Oglej si celoten članek

Iz Renaulta so sporočili, da je njihov cilj zmanjšanje izpustov ogljikovega dioksida, zato bodo kupcem v kratkem ponudili menjalnik z dvojno sklopko. Renault se bo s to potezo pridružil Volkswagnu, BMW, Mitsubishiju, Volvu, Fiatu in drugim proizvajalcem, ki so to že naredili ali pa še bodo.

Na žalost Francozi niso razkrili datuma, kdaj bodo menjalnik ponudili tržišču. To pa je z novim modelom GT-R že storil partnerski Nissan. Uporablja borgwarnerjev menjalnik, kar pa ne pomeni, da bodo istega vgrajevali tudi v Renaulte.

V vsakem primeru lahko pričakujemo, da bo menjalnik z dvema sklopkama v bližnji prihodnosti na voljo v večini Renaultovih in Nissanovih modelov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.