Avto
6 ogledov

Renault uvaja menjalnik z dvojno sklopko

renault scenic avantura Žurnal24 main
Danes vse več proizvajalcev v svojo ponudbo uvaja prenos z dvojno sklopko. Poleg hitrih in skoraj neopaznih sprememb stopenj prenosa omenjena tehnologija omogoča boljše vozne sposobnosti in manjšo porabo goriva.

Iz Renaulta so sporočili, da je njihov cilj zmanjšanje izpustov ogljikovega dioksida, zato bodo kupcem v kratkem ponudili menjalnik z dvojno sklopko. Renault se bo s to potezo pridružil Volkswagnu, BMW, Mitsubishiju, Volvu, Fiatu in drugim proizvajalcem, ki so to že naredili ali pa še bodo.

Na žalost Francozi niso razkrili datuma, kdaj bodo menjalnik ponudili tržišču. To pa je z novim modelom GT-R že storil partnerski Nissan. Uporablja borgwarnerjev menjalnik, kar pa ne pomeni, da bodo istega vgrajevali tudi v Renaulte.

V vsakem primeru lahko pričakujemo, da bo menjalnik z dvema sklopkama v bližnji prihodnosti na voljo v večini Renaultovih in Nissanovih modelov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.