Rešitev, ki tatovom preprečuje kraje starodobnih vozil

Foto: Profimedia
Starodobniki so postali dober posel in s tem tarča tatov, ki so jim pri Porscheju na samosvoj način stopili na prste.
Oglej si celoten članek

Vrednost starih porschejev narašča, prav zato so postali tarča tatov. Pri Porscheju se tega zavedajo, zato so razvili varnostni sistem, ki preprečuje krajo njihovih starodobnih modelov.

Avto Tatovi vozil imajo nov trik, pazite na plastenke

Še posebej izpostavljajo zgodovinske modele 911. Z naraščajočo vrednostjo beležijo tudi večje število kraj. Njihov varnostni sistem je mogoče vgraditi na vse modele. V starodobnik je treba vgraditi GPS sistem, signal pa spremljajo s pomočjo satelita. Enak sistem vgrajujejo tudi v svoja najnovejša vozila. Avtomobil prav tako obkroža zbirka senzorjev, zaradi katerih tatovi porabijo več ur, da jih odkrijejo in odstranijo. Povezani so z aplikacijo za pametne telefone, zato lastnik vozila nemudoma, ko se zgodi nekaj nenavadnega, na svoj telefon prejeme informacijo o tem.

Slovenija Pozor! Tatovi uporabljajo tudi motilce zaklepanja!

Foto: Ollie Martin/Twitter Porsche Tudi, če tatovi izklopijo vir napajanja, pride do blokade motorja vozila, ki ga lahko odblokira le pooblaščena Porschejeva ekipa. Hkrati se sproži alarm v vozilu. Vgradnja sistema stane 1.000 evrov, lastniki starodobnih porschejev pa morajo plačevati še mesečno naročnino v višini 20 evrov.

Iznajdljivi tatovi Tatovi se vrnejo po popravljen avto

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • ode
    07:41 5. Januar 2019.

    Noben GPS in noben senzor ne preprečuje kraje, ampal le fizična ovira. Zato tatovi k kraji takšnega vozila drugače pristopijo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.