Avto
2107 ogledov

Rešitev, ki tatovom preprečuje kraje starodobnih vozil

Kraja avtomobila
Starodobniki so postali dober posel in s tem tarča tatov, ki so jim pri Porscheju na samosvoj način stopili na prste.

Vrednost starih porschejev narašča, prav zato so postali tarča tatov. Pri Porscheju se tega zavedajo, zato so razvili varnostni sistem, ki preprečuje krajo njihovih starodobnih modelov.

Avto Tatovi vozil imajo nov trik, pazite na plastenke

Še posebej izpostavljajo zgodovinske modele 911. Z naraščajočo vrednostjo beležijo tudi večje število kraj. Njihov varnostni sistem je mogoče vgraditi na vse modele. V starodobnik je treba vgraditi GPS sistem, signal pa spremljajo s pomočjo satelita. Enak sistem vgrajujejo tudi v svoja najnovejša vozila. Avtomobil prav tako obkroža zbirka senzorjev, zaradi katerih tatovi porabijo več ur, da jih odkrijejo in odstranijo. Povezani so z aplikacijo za pametne telefone, zato lastnik vozila nemudoma, ko se zgodi nekaj nenavadnega, na svoj telefon prejeme informacijo o tem.

Avtomobilski ključi Slovenija Pozor! Tatovi uporabljajo tudi motilce zaklepanja!

Porsche | Avtor: Ollie Martin/Twitter Ollie Martin/Twitter
Tudi, če tatovi izklopijo vir napajanja, pride do blokade motorja vozila, ki ga lahko odblokira le pooblaščena Porschejeva ekipa. Hkrati se sproži alarm v vozilu. Vgradnja sistema stane 1.000 evrov, lastniki starodobnih porschejev pa morajo plačevati še mesečno naročnino v višini 20 evrov.

Kraja vozila Iznajdljivi tatovi Avto Tatovi se vrnejo po popravljen avto
Komentarjev 2
  • ode 07:41 05.januar 2019.

    Noben GPS in noben senzor ne preprečuje kraje, ampal le fizična ovira. Zato tatovi k kraji takšnega vozila drugače pristopijo in temu prilagodijo tudi nadaljno logistiko. Še najbolje je, da avto brez koles stoji na "klocnih", kolesa pa so spravljena ...prikaži več na drugi lokaciji, saj so takšni avtomobili itak večino časa spravljeni v garaži.

Sorodne novice