Ročnim menjalnikom se ne piše nič dobrega

Foto: BMW
Foto: BMW
Ali so dnevi, ko smo veselo prestavljali z ročnim menjalnikom, končani? Odvisno.
Oglej si celoten članek

Šef BMW M športnega oddelka Frank van Meel je v pogovoru za britanski Autocar izjavil, da verjame, da so ročni menjalniki zastareli: "Gledano s tehnološkega vidika, se ročnim menjalnikom v prihodnosti ne obeta nič dobrega. Samodejni menjalniki so hitrejši in omogočajo nižjo porabo goriva."

To še ne pomeni, da bodo ročni menjalniki izumrli, vsaj ne še kmalu. "Dokler bodo kupci po njih povpraševali, jih bomo vgrajevali v naša vozila, tudi tista z oznako M," je dejal Meel in nadaljeval: "Težko je napovedati, ali bomo opustili ročne menjalnike. Zaenkrat imamo še vedno dovolj veliko skupino strank, ki prisegajo na ročne menjalnike."

Usoda ročnih menjalnikov je torej odvisna od prodajnih številk. Trenutno več kupcev BMW M vozil prisega na dvosklopčne samodejne menjalnike, kot na klasične ročne menjalnike. Je pa Meel izdal tudi to, da je 441 kilovatov moči (600 KM), največja moč, ki jo proizvede M model. Za zdaj: "Smo na zgornji meji. Če bi dodali še več moči in navora, bi prestopili mejo," pravi šef BMW M.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 06:18 22. Julij 2015.

    Pa še kako ga boš pogrešal, ko ti bo ta "crknil"....

  • 16:28 12. Julij 2015.

    Ročni menjalniki bodo izumrli, ko bodo izumrli avtomobili na motorje z notranjim izgorevanjem. Če se kdo ukvarja z menjavanjem ko …

  • Ivo
    15:42 12. Julij 2015.

    Ha ha, dobra! Sem kupil novega VW in sem šel na avto.net čez pol leta pogledat koliko so cene... In …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.