Rumenega vam ne bodo ukradli

Foto: Žurnal24 Brez skrbi, čeprav so audiji na vrhu seznamov statistik ukradenih avtomobilov, s
Se bojite, da bodo vašega jeklenega lepotca ukradli? Tatovi se mu bodo na daleč izognili, če bo obarvan v neprevladujoče barve.
Oglej si celoten članek

Nizozemska raziskava je dokazala, da avtomobilski tatovi pri svojem delu še kako gledajo na barvo svoje tarče, a ne ker bi se bali, da bodo v ukradenem avtomobilu žive barve preveč vpadljivi, temveč so v to prisiljeni iz povsem ekonomskih razlogov.

Od barve avtomobila je namreč zelo veliko odvisno, ali bodo tatovi sposobni plen prodati naprej za "pošteno" ceno, saj kupci takšnih vozil, ki prihajajo praviloma iz V Evrope, sledijo modernim trendom avtomobilske zunanjosti.

Najbolj so pred tatovi ogroženi črni, sivi oz. srebrni in modri avtomobili, bela barva je nekje v povprečju za tveganje, precej manj priljubljene med nepridipravi pa so recimo vijolična, rumena in tudi rdeča, ki je bila še pred desetletjem med najbolj pogostimi barvami v avtomobilski industriji. Prav nobenega zanimanja pa tatovi za avtomobil ne bi pokazali, če bi bil obarvan v roza barvo, dokazujejo avtorji raziskave, ki so jo naredili na univerzi v Tilburgu. Ob nakupu novega avtomobila je zato vredno dobro premisliti, kako nameravate odvračati tatove. Cena za sivo ali roza barvo je nenazdanje po katalogu ista.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.