Avto
11 ogledov

Rumenega vam ne bodo ukradli

Brez skrbi, čeprav so audiji na vrhu seznamov statistik ukradenih avtomobilov, s Žurnal24 main
Se bojite, da bodo vašega jeklenega lepotca ukradli? Tatovi se mu bodo na daleč izognili, če bo obarvan v neprevladujoče barve.

Nizozemska raziskava je dokazala, da avtomobilski tatovi pri svojem delu še kako gledajo na barvo svoje tarče, a ne ker bi se bali, da bodo v ukradenem avtomobilu žive barve preveč vpadljivi, temveč so v to prisiljeni iz povsem ekonomskih razlogov.

Od barve avtomobila je namreč zelo veliko odvisno, ali bodo tatovi sposobni plen prodati naprej za "pošteno" ceno, saj kupci takšnih vozil, ki prihajajo praviloma iz V Evrope, sledijo modernim trendom avtomobilske zunanjosti.

Najbolj so pred tatovi ogroženi črni, sivi oz. srebrni in modri avtomobili, bela barva je nekje v povprečju za tveganje, precej manj priljubljene med nepridipravi pa so recimo vijolična, rumena in tudi rdeča, ki je bila še pred desetletjem med najbolj pogostimi barvami v avtomobilski industriji. Prav nobenega zanimanja pa tatovi za avtomobil ne bi pokazali, če bi bil obarvan v roza barvo, dokazujejo avtorji raziskave, ki so jo naredili na univerzi v Tilburgu. Ob nakupu novega avtomobila je zato vredno dobro premisliti, kako nameravate odvračati tatove. Cena za sivo ali roza barvo je nenazdanje po katalogu ista.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.