Ruski trg avtomobilov se naglo vzpenja

Foto: Žurnal24 Največ se je lani prodalo reanaultov, nato volkswagnov in oplov. (Foto: Anže Pet
Medtem ko prodaja avtomobilov v zahodni Evropi upada, se bo število prodanih avtomobilov v Rusiji povečevalo tudi v prihodnjih letih.
Oglej si celoten članek

Ruski avtomobilski trg bi lahko že letos postal najpomembnejši v Evropi. Medtem ko prodaja avtomobilov v zahodni Evropi upada, se bo število prodanih avtomobilov v Rusiji povečevalo tudi v prihodnjih letih. V prvem polletju so tam registrirali 1,64 milijona novih avtomobilov, kar je približno 100.000 več kot v Nemčiji.

Do leta 2010 naj bi v Rusiji letno prodali do pet milijonov avtomobilov. Vsi večji svetovni proizvajalci v Rusiji gradijo lastne proizvodne obrate ali pa sodelujejo z lokalnimi proizvajalci. Največji evropski proizvajalec Volkswagen ima svojo tovarno v mestu Kaluga pri Moskvi. Še lani se je Rusija po številu novoregistriranih avtomobilov uvrstila za Nemčijo, Italijo in Veliko Britanijo na četrto mesto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.