Avto
5 ogledov

Ruski trg avtomobilov se naglo vzpenja

Največ se je lani prodalo reanaultov, nato volkswagnov in oplov. (Foto: Anže Pet Žurnal24 main
Medtem ko prodaja avtomobilov v zahodni Evropi upada, se bo število prodanih avtomobilov v Rusiji povečevalo tudi v prihodnjih letih.

Ruski avtomobilski trg bi lahko že letos postal najpomembnejši v Evropi. Medtem ko prodaja avtomobilov v zahodni Evropi upada, se bo število prodanih avtomobilov v Rusiji povečevalo tudi v prihodnjih letih. V prvem polletju so tam registrirali 1,64 milijona novih avtomobilov, kar je približno 100.000 več kot v Nemčiji.

Do leta 2010 naj bi v Rusiji letno prodali do pet milijonov avtomobilov. Vsi večji svetovni proizvajalci v Rusiji gradijo lastne proizvodne obrate ali pa sodelujejo z lokalnimi proizvajalci. Največji evropski proizvajalec Volkswagen ima svojo tovarno v mestu Kaluga pri Moskvi. Še lani se je Rusija po številu novoregistriranih avtomobilov uvrstila za Nemčijo, Italijo in Veliko Britanijo na četrto mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.