S kosilnico 141 km/h

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24

Your browser doesn’t support HTML5 video

Si predstavljate, da bi z vrtno kosilnico kosili travo s hitrostjo nad 140 km/h? Ni verjetno, a tudi ni nemogoče, toliko namreč znaša novi svetovni rekord v vožnji s kosilnico.
Oglej si celoten članek

Britanec Don Wels je v soboto na neki peščeni stezi v britanskem Walesu postavil rekord s svojo izdatno preurejeno vrtno kosilnico. Izvirno vozilce znamke Countax so najprej izdatno spremenili, mu odstranili vso nepotrebno maso, znižali podvozje in dodali aerodinamične elemente. 

Kako je padel rekord, si oglejte v zavihku video.

Tako spremenjena se je pognala po pesku in v vožnji na razdalji ene milje (1,6 kilometra) dosegla povprečno hitrost 141 km/h. Wellsu in ekipi sicer ni uspel podvig, da bi prebili magično mejo 160 km/h (100 milj na uro), a so vseeno izboljšali rekord, ki si ga je od lanskega leta lastil Američan Bob Cleveland. Cleveland je sicer znan kot navdušen podiralec rekordov s kosilnicami.

Dirke s kosilnicami so veliko bolj popularne, kot se zdi na prvi pogled. Dirkanje s temi stroji za družinske očete so iznašli v Veliki Britaniji, po svetu pa obstaja veliko dirkalnih klubov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.