Avto
13 ogledov

S kosilnico 141 km/h

1/8
Žurnal24 main
Si predstavljate, da bi z vrtno kosilnico kosili travo s hitrostjo nad 140 km/h? Ni verjetno, a tudi ni nemogoče, toliko namreč znaša novi svetovni rekord v vožnji s kosilnico.

Britanec Don Wels je v soboto na neki peščeni stezi v britanskem Walesu postavil rekord s svojo izdatno preurejeno vrtno kosilnico. Izvirno vozilce znamke Countax so najprej izdatno spremenili, mu odstranili vso nepotrebno maso, znižali podvozje in dodali aerodinamične elemente. 

Kako je padel rekord, si oglejte v zavihku video.

Tako spremenjena se je pognala po pesku in v vožnji na razdalji ene milje (1,6 kilometra) dosegla povprečno hitrost 141 km/h. Wellsu in ekipi sicer ni uspel podvig, da bi prebili magično mejo 160 km/h (100 milj na uro), a so vseeno izboljšali rekord, ki si ga je od lanskega leta lastil Američan Bob Cleveland. Cleveland je sicer znan kot navdušen podiralec rekordov s kosilnicami.

Dirke s kosilnicami so veliko bolj popularne, kot se zdi na prvi pogled. Dirkanje s temi stroji za družinske očete so iznašli v Veliki Britaniji, po svetu pa obstaja veliko dirkalnih klubov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.