S tem so najavili začetek konca za BMW-jev model

Foto: BMW
Foto: BMW
BMW je napovedal posebno izpeljanko svojega hitrega hibrida z i8 z imenom ultimate sophisto edition. Ime razkriva, da je konec blizu.
Oglej si celoten članek

I8 ultimate sophisto edition glede na BMW promocijsko besedilo prinaša "naslednji vrhunec" za njihov karizmatični športni priključni hibrid. 

Izdelali bodo 200 primerkov te posebne serije, katere največja posebnost je posebna "sophisto grey brilliant effect" siva barva z dodatki "e-copper" bakrenimi odtenki. Drugačni od klasičnega i8 so še 20-palčna platišča in oranžna notranjost. 

Foto: BMW BMW i8

Morda najpomembnejša informacija te posebne edicije je, da se konec neizbežno približuje. i8 zdajšnje generacije bodo namreč spomladi 2020 prenehali proizvajati, za zdaj pa še ni jasno, kakšen - če sploh - bo naslednik bavarskega športnika, ki je svet presenetil zaradi številnih tehničnih lastnosti, ki so bile leta 2009 ob predstavitvi koncepta in nato ob začetku serijske proizvodnje leta 2014 precej pred časom - karoserija iz ogljikovih vlaken, izjemna aerodinamika, dvižna vrata ter kombinacija trivaljnega 1,5 litrskega bencinskega motorja in elektromotorja s skupno močjo kar 260 kW (354 KM). 

Foto: BMW BMW i8

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.